Oblíbený „aperolek“ není úplně nejlevnější záležitost, co si budeme povídat. Dát si ho jednou za čas je v pohodě, ale představte si, že byste s ním i pohostili návštěvu nebo si ho prostě namíchali po náročném dni! Teď už skoro můžete – máme pro vás recept na populární dobrotu.
Původem Ital, doma všude
Aperol je kořeněný nápoj, který se řadí mezi tzv. bittery. Oranžovočervenou barvu doprovází typická lehce nahořklá chuť s ovocným nádechem. Poprvé si na něj začali pochutnávat Italové, a to už krátce po tom, co skončila 1. světová válka!
V 50. letech 20. století ho pak začali míchat s dalšími tekutými dobrotami a dneska je Aperol coby samotný bitter nejprodávanější lihovinou v Itálii.
V Aperolu je 11 % alkoholu, ale ve výsledném drinku je ho ještě víc, protože ho doprovází další alkohol.