Můžete si ho bez obav dát ráno, po obědě i večer – pokud tedy po kvalitní a silné kávě nebudete strašit s očima jako tenisáky. Povzbudí vás před pracovní schůzkou i před party,
Espresso tonic je dokonale hořký nápoj, který si buď zamilujete, nebo ho budete do konce svých dní nenávidět. Rozhodně to ale chce vyzkoušet, protože ochudit se o tuhle lahůdku by byla vážně škoda!
Nejdřív ho ale ideálně ochutnejte v kavárně, ať víte, do čeho s tonicem a kávou jdete a jak má vůbec tenhle drink chutnat. Pak si ho doma můžete pěkně poladit k dokonalosti.
Jak připravit espresso tonic
Espresso tonic nebo taky tonicpresso není raketová věda. Chce to jen vychytat přísady, abyste si vždycky pochutnali.
Co potřebujete (na 4 porce): zhruba 28 g kávy na přípravu espressa, 600 ml tonicu, 20 kostek ledu a 2 limetky
Jak na to?
- Do vyšších sklenic rozdělte kostky ledu a pak do každé přidejte měsíček limetky (nezapomeňte ji nejdřív pořádně omýt).
- Do sklenic vlijte tonic, asi 4 cm pod okraj.
- Připravte si espresso. Hotové ho pak pomalu lijte na kostky ledu. Káva by neměla pěnit.
- Z druhé limetky nastrouhejte plátky kůry a nápoje jimi ozdobte. Je hotovo!