Recept na flapjack je jednoduchý a výsledek je božský
Výhoda domácího pečení flapjacků je ta, že si je můžete připravit z oblíbených surovin přesně podle svých chutí. Představujeme vám svůj oblíbený recept na nepečený flapjack, který si ovšem po vyzkoušení můžete obměňovat podle libosti.
Co potřebujete: 80 g ovesných vloček, 25 g sušených datlí bez pecky, 50 g sušených brusinek, 20 g strouhaného kokosu, 2 lžíce medu, 2 lžičky kokosového oleje, hrst oblíbených ořechů (kešu, mandle, lískové), vodu
Jak na to?
- Všechny suché suroviny rozemelte najemno. Přidejte datle, brusinky, med a kokosový olej.
- Vzniklou směs pořádně podrťte.
- Aby vám vznikla správná konzistence přidejte trošku vody. Když vezmete hmotu do dlaně musí držet pohromadě a měla by být lepkavá.
- Hmotu rozprostřete na pekáček a dejte do lednice aspoň na 2 hodiny.
- Po ztuhnutí můžete začít krájet na čtverečky nebo tyčinky.
Náš tip: Dokonalou chuť polijte flapjacky čokoládou nebo posypejte kokosem.
Chcete-li vyzkoušet pečené flapjacky, stačí je dát do trouby na 15–20 minut, než začnou hnědnout okraje.
Jak vidíte, tato ovesná tyčinka je luxusní svačinka pro vás do práce i pro děti do školy. Příprava je jednoduchá a výsledek famózní. Dobrou chuť!
Zdroj